понеделник , ноември 20 2017
Home / Фен Зона / Лудница на края на града
Лудница на края на града

Лудница на края на града

Лудница на края на града

Странните изказвания и действия на ръководни фактори, служители и привърженици на „Левски“ зачестиха и започнаха да придобиват характер на епидемия. Това не можеше да не привлече вниманието на Министерство на здравеопазването. Прецени се, че става дума за явления, свързани с психични нарушения и са необходими задълбочени изследвания, за да се диагностицира по-точно характера на масовото заболяване и да се предприемат мерки за ограничаването на неговото разпространение. Реши се за целта да се създаде в спешен порядък специално секретно болнично заведение. То бе разположено в новопостроената трибуна на сектор „А“ на „Герена“, за да бъдат пациентите в позната и нетравмираща ги допълнително среда. За ръководител на изследователския екип бе назначен видният психиатър професор Психарев, който беше се прочул с успешното диагностициране на дълбоката депресия, в която беше изпаднал Гонзо в следствие на нереализираната му детска мечта да играе в ЦСКА. Професорът бе повикан спешно от чужбина, където участваше в голям международен научен конгрес.

Когато Психарев пристигна, пациентите вече бяха настанени в импровизираната клиника и той незабавно предприе първата си визитация. Още в общото помещение попадна на странен човек с очила, който непрекъснато повтаряше: „Аз спасих „Левски“, аз осигурих парите за лиценза.“ Асистентът на професора му обясни:

– Този е председател на някакъв Тръст на привържениците. Всички му викат Очко Бибочко. Типичен случай на самовнушение и душевен живот в нереален паралелен свят.
В луксозно обзаведена болнична стая трима пациенти се караха помежду си, като всеки от тях се опитваше да надвика останалите с думите: „Аз съм собственик на „Левски“, аз осигурявам парите за издръжката.“

– Същият случай, докладва асистентът и се провикна гальовно към спорещите:

– Успокойте се момчета, и тримата сте „собственици“.

В съседна стая, облицована цялата със специална мека материя, някакъв човек с див блясък в очите си късаше дрехите и си удряше главата в стената, като в паузите на тези си действия тихо мълвеше: „Ще ми платят, рано или късно ще ми платят строежа на трибуната“.

Асистентът поясни:

Директор на фирмата построила трибуната срещу обещанието да му платят с бъдещите постъпления от нейната дейност. Случай на нереална преценка на действителността и нездрав оптимизъм, прераснал в ярко изразена тревожност за бъдещето. После се обърна успокояващо към болния:

– Ще ти платят, за 8 години ще се издължат. Тонев нали ти обеща.

Следващата стая беше огромна и въпреки това беше претъпкана с някакви хора с куфари и торби с пари, които крещяха един през друг: „Искам да спонсорирам „Левски“, вземете първо моите пари.“

На учудения поглед на Психарев асистентът отговори:

– Напълно необясним от научна гледна точка случай на масова психоза. Тези хора „доброволно“ настояват да си хвърлят парите на вятъра, спонсорирайки отбор, който с малобройната си публика, задното класиране и грозната си игра може да им направи голяма антиреклама.

Когато професорът пожела да използва тоалетната, тя се оказа заключена. Вътре от дълго време беше заседнал един човек с буйна и гъста черна коса, подобна на тази на Фелайни.

– Ох! – изпъшка асистентът – този от самото начало е вътре. Страда от непрекъснати болки в корема. Представя се за Председател на Футболния съюз и твърди, че всъщност той е дал лиценза за „А“ група на “Левски“, като грубо е нарушил Наредбата за лицензиране. Проверката показа, че не лъже. Неговото място не е тук, но той твърди, че никой не го обича и, че само в „Левски“ го приемат. И това не е болест, той просто е мързелив и нечестен и наистина никой не го обича. При него случаят е друг. Щом чуе за ЦСКА и мигом го свива коремът и тича в тоалетната.

На мястото на Психарев всеки друг би се затруднил, но професорът наистина беше голям специалист. Той мигом постави диагнозата. Ставаше дума за дългогодишен комплекс от ЦСКА, който съвсем не беше без основания. На тази база у пациентите се бяха появили различни допълнителни симптоми като завист, омраза, доносничество, желание за унищожаване на съперника, изкривяване на действителността, представяне на желаното за действително.

В съответствие с най-модерните методи за лечение, професорът нареди:

– От утре всички се връщат на работните места и възобновяват обичайната си дейност. Само вечер ще ги събираме тук и ще провеждаме лечебна терапия.
На другия ден пациентите продължиха да правят своите изявления и нито един журналист не се усъмни, че става дума за болни хора, напротив, радваха им се и охотно ги цитираха.

Вечерта професорът ги събра и каза:

– Започваме. Повтаряйте след мен: “ Няма ЦСКА. ЦСКА не съществува. Никога не е имало ЦСКА!“

След това ще продължите с два часа мучене на воля.

Беше полунощ. Прозорците на околните сгради един по един гаснеха. Сградата на сектор “А“ бе цялата обляна от лунната светлина, тъй като нямаше козирка която да пречи. Отвътре се чуваше само мощно и успокояващо:

– Му-у-у-у….Му-у-у-у-у-у………

Вижте също

ЦСКА достигна своя Рубикон

ЦСКА достигна своя Рубикон

ЦСКА достигна своя Рубикон Сега просто трябва да го премине и това ще бъде победата, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Да се уверим,че не сте робот * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.