понеделник , ноември 20 2017
Home / Интервюта / Джеки нападна остро Томов и Стойчо Младенов: ЦСКА да не свърши като Кремиковци…
Джеки нападна остро Томов и Стойчо Младенов: ЦСКА да не свърши като Кремиковци...

Джеки нападна остро Томов и Стойчо Младенов: ЦСКА да не свърши като Кремиковци…

Легендарният капитан на ЦСКА Георги Димитров-Джеки коментира ръ­ководството и треньорс­кия щаб на „червените”. Пред „Тема Спорт“ големи­ят защитник сподели своето остро и критично мнение за политиката на клуба, селекцията, перс­пективите и дългоочаква­ния спонсор…

Г-н Димитров, как ще ко­ментирате интервюто на Александър Томов след мача с Хасково в неделя? Той заяви, че съставът на ЦСКА е перс­пективен и че ще се разчита много на школата.
– Слушах внимателно него­вото интервю и ме напуши смях. Той говори, че в школа­та щяло да се работи по ме­тодиката на първия отбор. Та Томов изобщо знае ли зна­чението на тази дума?! Няма никаква представа как се во­дят тренировки, а говори за методика. Писна ми от при­казките за налагане на юноши и светли перспективи. Взе да става специалист по футбол – коментира всичко. Само да не оправи ЦСКА, както оправи Кремиковци. Дано клубът не свърши като комбината. Мисля, че е крайно време БФС да даде една диплома на То­мов или даже направо ПРО ли­ценз. Аз да попитам къде ги вижда тези таланти и тази перспектива в отбора?! За­що не говори за забавените плащания към играчите и слу­жителите, а приказва за не­що, от което не разбира?! От макроикономист взе да става макроспециалист – по футбола… А не казва колко премии има да взимат игра­чите. Сигурно вече не смее и да влезе в съблекалнята.

Кои според вас са перспек­тивните играчи, за които Томов говори?
– Футболно не виждам по­тенциал. Виж, да се вземат комисиони, там има потенциал. Новите играчи не си знаят имената. Нямат нищо общо с колектива. Колектив има са­мо когато се хранят заедно. На терена ритат топката напред и като вкарат един гол, почват да се бранят. В ЦСКА са се събрали 20 човека и през цялото време говорят, че други са виновни за състоя­нието на клуба. То по-често от „Армията“ чувам да ми приказват за „Титан“, откол­кото за футбол. При Титани­те поне влязохме в групите на Лига Европа. А сега? Защо не говорят за отпадането от Зимбру?! Тръгнали сме с Лудогорец да се надпреварваме… В Разград не ги мислете, още пет години никой няма да мо­же да ги стигне. И колкото и да им е неприятно на всички, е факт, че в Лудогорец си вър­шат работата и са далеч пре­ди всички останали. Но това е унизително за ЦСКА. Ако нор­мални хора управляваха клуба, Стойчо Младенов вече щеше да е изгонен. Само тук обаче може да се търпи подобно не­що. За какви петилетки и десетилетки ми говори Стойчо?! Дейвид Мойс в Манчестър Юнайтед го подкараха от вто­рия месец. А тук така наре­чените треньори не искали да ги критикуват, защото били под напрежение. Не знам какво напрежение има – взимат си 20 хиляди лева на месец и си обичат ЦСКА.

Червените имат 6 загу­би в А група от Лудогорец и всичките са под ръково­дството на Стойчо Мла­денов. Ще продължи ли та­зи серия и в събота?
– Какво значение има как ще завърши един мач, като ние не играем футбол. Слу­чайно вкарахме на Литекс, със Славия се мъчим. Хаско­во ще е един от изпадащи­те отбори, нормално е да ги бием. Как да се сравнява­ме с Лудогорец, като няма­ме състав? И Левски е на същото дередже като на­шето. И пак да се върна на треньорския ни щаб. Нали обичат ЦСКА? Тогава защо се правят, че не знаят ис­торията на клуба? Целта е винаги силно представяне в Европа! Защото ПФК Левски никой не го познава в чужбина а за ЦСКА където и да съм бил, всички са чували, всички знаят за нашите големи мачове на международната сцена, за страхотните футболисти, които са играли на „Армията“.

Кога ЦСКА ще си стъпи на краката?
– Нали тези в клуба са спаси­тели. Тогава да ги питам къде са заплатите на служители­те?! Само се тупат по гърди­те и нищо. От година на година все по-зле става. Ето сега докараха 14 нови футболисти – Томов ли го направи? Най-ве­роятно от ЦСКА ще кажат, че Титан“ са ги взели. Докато за­палянковците не изпратят Стойчо с почести нещата няма да се оправят. Тези в клуба си мислят, че во­дят предизборна кампания. Обърнали са го на говорилня. Споделят си по медиите ня­какви техни виждания и оби­чат ЦСКА за по няколко десет­ки хиляди лева на месец. Пус­кат си филмчета на сайта и викат бивши футболисти ка­то Жуниор Мораес, за да си правят реклама. Сега остава да викнат и Ибрахима Гай, за да каже колко голям треньор е Стойчо и колко велик ръково­дител е Лупи, както го напра­ви Мораес. Голям майтап! Чу­дя се да плача ли, да се смея ли.

Феновете на ЦСКА про­тестираха точно във вечно­то дерби, като издигнаха плакат „Повтарят се стари грешки, Стойчо, Томов – кой е виновен?! Търпението свърши“. Кои са тези стари грешки и подкрепяте ли мне­нието на привържениците?
– Аз ако бях допуснал подо­бен резил като този със Зимб­ру, си обирах парцалите и си тръгвах. Спомням си един мач с Марек, малко след като бях дошъл в ЦСКА. Бяхме загубили и цяла вечер Борисовата гра­дина беше пълна със запалян­ковци, които искаха да ни търсят сметка. Представяте ли си?! А сега за Зимбру – нищо.

Тончи Кукоч стана 11-ият ляв бек от чужбина, когото Стойчо Младенов привлича. Откъде тази привързаност към левите бранители и спомняте ли си някой добър играч на този пост, взет от Младенов?
– Не. Аз се чудя откъде ги на­мират тези леви бекове. Си­гурно има някоя борса за тях. Няма да се учудя, ако от клуба са си пуснали пипалата покрай границата – при бежанските лагери, и оттам да си взимат по някой случайно избран и да го водят за ляв бек. Как да не си правя майтап с тези хора? Аз ако говоря сериозно, сигур­но ще си помислят, че ги хваля. При такава сбъркана полити­ка и селекция, единственото, което можеш да правиш, е да се шегуваш, че иначе трябва да ревеш. Пък и като слушам приказки­те на Томов, от които изли­за, че все едно той е трень­орът, какво да кажа? Да му пригласям ли? Няма да стане.

Кога ЦСКА ще се сдобие с генерален спонсор?
– Едва ли някой ще дойде, докато Томов и Младенов са тук. По-добре спонсорът да си вземе парите и да ги хвър­ли в някой кладенец, отколко­то да ги даде на Сашо. Вижда­те, че вече 12 месеца ЦСКА ня­ма генерален спонсор. Това според вас случайно ли е?

Колко време ще отнеме на новите попълнения в от­бора да се сработят?
– Ами той, Стойчо, във все­ки трансферен прозорец гони едни и взима други и така си гради отбор. Трябва да има движение на капитали… Хуба­ви трансфери имаше при „Ти­тан“ – Зику и Мораес, напри­мер. А сега кого докараха? Безброй чужденци. Те са много повече от българите в съста­ва. Това не е било никога. И не знам феновете на какво тол­кова се радват – на първото място ли?! Та нека си видим играта – доставя ли някакво удоволствие? Никакво. Изна­сяме топката с големия палец и там се почва едно скачане и надборване. Това футбол ли е или виенска?

Какво имате предвид под „движение на капитали“?
– Дребни хитреци са в ЦСКА… Големият син на Стой­чо е мениджър. Поинтересу­вайте се дали той има нещо общо с част от новите попъл­нения. Може да излязат инте­ресни неща. Пък и е много сложно да докараш разни невзрачници от не знам къде. Само като им видиш фигурите и стойките, и ти е ясно за какво става въпрос. Каквото трябва, се вижда на стадиона – играем Ганкиното. Ритаме напред и каквото дойде. И после всички си заучават как­во да кажат след мача. Винов­ни са „Титан“ или пък аз, защо­то ги притесняваме. Те пък спасили ЦСКА, било много трудно да го направят и така нататък до откат. Вече една година въртят едно и също.

И все пак не виждате ли някой наистина перспекти­вен футболист в отбора? Серджиу Буш направи силен старт.
– А не е ли по-добре да се пи­ше за българските момчета? Къде са те?! Всеки ден в ЦСКА идват нови футболисти. Станахме като Антимовския хан.

И все пак какво очаквате от предстоящия мач с Разг­рад?
– Надявам се този път Стойчо да смени опълченска­та тактика от последното гостуване там, защото на ЦСКА не му отива да играе 90 минути в своята половина.

Вижте също

Иван Зафиров - Копата: ЦСКА 1948 е повече ЦСКА от другото

Иван Зафиров – Копата: ЦСКА 1948 е повече ЦСКА от другото

Иван Зафиров – Копата е сред най-големите имена в ЦСКА, с близо 15 години стаж …

7 коментара

 1. Всички станаха критици! Престанете да си правите реклама на гърба на отбора! Къде бяха всички миналата година? Изпокриха се като мишки! Ако не беше г-н. Томов, кого щяхте да коментирате? Ще коментирате крикета! Престанете вече!

 2. Венцислав Христов

  Прав е Джеки тия спасители ще закрият отбора.

 3. kade be6e djeki minala godina kogato bqxme pret zakrivane

 4. Венцислав Христов

  Nikolai Avramov Кои докара нещата до тук да не би Джеки май забравяш . Тия двамата точат като за световно а туй че има тъпанари да ги подържат си е техен проблем. Ако си от ЦСКА за Джеки няма няма какво да кажеш но като гледам сити и уефалона си ми ясен

 5. Много е прав човека,тия двамата ни казват нещата които искаме са чуем ние феновете ала истината е др без с 15 чужденци,без спонсор,без школа и с треньор,който всяка година гради нов отбор отбор не се спасява,дано не съм лош пророк само……

 6. a be smotan lainar.kolko para ze za da plue6 po CSKA beee maika ti deba…..umrete si4ki kude obyasnyavate kvo stava i kvo ne stava.Nikolai Avramov prav si bratle.kude bexa si4ki minalata godina.a drugite kude pi6at tuka nekvi ne6ta i te da umrat maika vi debaaaa

 7. Много тъпо изказване на един велик за ЦСКА и България футболист .Г-н Димитров не се доказа , като треньор , а сега да хули така ЦСКА е недостойно .Ивайло Чочев , вече продаден , Сержио Буш , Антон Карачанаков , Тони Силва , Сънди , Тунчев , Вальо Илиев , Апостол Попов , Маркиньос ,вратаря Девиш , Тони Кукоч , Венци Василев , Маркович , Причиненко ,Оршулич , Нисиджан , Бергонси , Платини и още …. все добри футболисти. Селекция изградена без комисионни и адвокати . Много от тях са гневни и мразят сегашното ръководство не вземат пари . Най -важното е , че Младенов ги тренира и те се изявяват .Косоко и Менди в Литекс са пълен провал ,а в ЦСКА бяха звезди . Това е работата на Младенов . Георги Димитров дали е изградил един футболист , че аз незнам за такъв ?Да беше поне два пъти станал шампион с ЦСКА , като треньор , за да коментира Стойчо . Злонамерен е .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Да се уверим,че не сте робот * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.